Kategorier
Catering

Lyckat event med cateringfirma

För stora företag som anordnar event är det vanligt att använda sig av restauranger. För mindre kan det istället vara praktiskt att anlita en cateringfirma.

Alma hade länge tänkt att hon skulle arrangera ett yogaevent. Inte ett stort men ett litet som hon kunde hålla själv. Men av någon anledning hade hon inte vågat att ta steget fullt ut. Som yogalärare kunde hon vara lite anonym och inte sticka ut för mycket i orten där hon bodde. Men ett event skulle ändra på det då hon var tvungen att göra reklam för sig själv på ett sätt hon inte var van.

Så kom morgonen då hon vaknade och tänkte att nu är det dags. Hon bryggde kaffe som hon sedan hällde upp i en kopp. Sedan satte hon sig vid köksbordet med papper och penna för att skriva vad hon kunde tänkas behöva. Som exempelvis lokal, annonser och mat. Det blev en liten nätt lista uppgifter som hon mer eller mindre visste hur hon skulle lösa. Det skulle gå bra det här, tröstade hon sig själv när oron återigen började smyga sig på.

Kunde en cateringfirma anlitas?

Lokalen hon tänkt sig hade hon redan använt sig av en gång så att ringa till fastighetsägaren var enkelt. Hon hade satt ett datum en och en halv månad framåt i tiden för att hinna med allt och så att deltagarna fick tid att anmäla sig i lugn och ro. Dessutom ville hon att så många som möjligt skulle komma.

Eventet skulle vara under en hel dag från nio på morgonen till fyra på eftermiddagen. Det innebar att hon skulle vara tvungen att ordna med mat. Vad skulle passa bra och vad fick man göra när det kom till just mat? Att hon inte kunde göra en sallad själv och servera var hon ganska övertygad om men kanske kunde hon beställa mat från en restaurang i stan och få den utkörd till lokalen.

Cateringfirma hade smart lösning

Hon googlade på mat i stan och fick fram oväntat många förslag. Anledningen var att några av träffarna gällde cateringfirmor som endast levererade mat och inte hade restaurang. Intressant, tänkte hon, och började läsa om de olika alternativen. En av firmorna hade fått flera recensioner som var riktigt bra. De var från kunder som hade beställt catering till allt från picknick till bröllop. Det lät riktigt lovande.

Hon valde en cateringfirma som hon ringde upp efter att ha sett deras menyer. Anledningen till att hon valde just dem var att de hade matiga sallader. Det skulle hålla hennes deltagare mätta och belåtna under dagen. Hon var inte ute efter att ha ett extremt hälsoevent utan ville att deltagarna skulle njuta. Därför ville hon även beställa lite bullar för dem som ville ha. Givetvis skulle frukt även finnas att tillgå under dagen.

Cateringfirma levererade tidigt

Dagen för eventet kom snabbare än hon förväntat sig och hon var glad att hon tagit i så hon hade tid att göra klart allt. Eventet var fullbokat och hon såg fram emot dagen med en nervös förväntan. Hon var tidigt på plats för att ta emot den cateringfirma som skulle leverera. Lokalen hon hyrde hade kylskåp som hon kunde ställa in alla sallader i vilket var perfekt.

Deltagarna hade fått välja kyckling eller vegetariskt vid bokning. Med det skulle det serveras bröd, smör och ost. Dryck bestod av saft som hon blandade till samt vatten för den som ville ha. Hon hade bryggt kaffe och te fanns i en termos som även den stod klar. Hon tog en stund och satte sig ner på mattan och mediterade. Så var hon redo att ta emot deltagarna och dagen kunde börja.

Mer information för dig kan du hitta på webbsida: cateringfirman.se